Jard Struik (Son en Breugel, 24 november 1997) is een acteur, presentator, voice-over en creative.

Vanaf jongs af aan is het al duidelijk dat Jard zijn toekomst in de creatieve hoek zou gaan zoeken. In 2010 wint hij op 12 jarige leeftijd de Red Bull Bepaal Het Verhaal wedstrijd, waarna de door hem bedachte televisiereclame voor Red Bull wereldwijd wordt uitgezonden.

Tijdens zijn middelbare schooltijd doet Jard ervaring op op het toneel en sluit hij zich aan bij YouTube kanaal Cinemates en Kalvijn waar hij jarenlang respectievelijk (stem)acteert en creatief bijdraagt aan tientallen uren aan online content. Ook is hij deze periode één van de creatieve breinen achter spelshow kanaal Potkast (nu Petrus) waarvoor hij de rubrieken Domme Dood en de YouTube Quiz presenteerde.

In de zomer van 2016 is hij een van de initiatiefnemers achter Snapventure, een enkel op Snapchat vastgelegde interactieve roadtrip door Europa, welke in 5 dagen tijd ruim 7,5 miljoen views opleverde. Begin 2017 verslaat hij via Instagram het VEED Festival te Amsterdam. Voor dit festival en de hieraan verwante awardshow is Jard sinds 2015 de vaste voice over. Ook voor merken als Albert Heijn, Vodafone en Booking.com levert Jard voice over werk.

Als creative voor Maak schrijft en regisseert hij Liefs, Mandy in opdracht van Kindertelefoon en Get Owned: Reunion voor Vodafone.

In 2018 presenteert hij Albert Heijn’s spelprogramma’s Het Is Jouw Beurtbalkje, Hartje Zomerbingo en het Kickstart 10-daagse Journaal. Voor Vodafone presenteert hij het online programma Team #PlayFaster.

Als acteur speelt hij eind dat jaar één van de hoofdrollen in de serie Kappen Nou! (KRO-NCRV) en een rol in Vakkenvullers (AVROTROS).

In 2019 is hij te zien in een bijrol in Spangas Op Zomervakantie en keert hij terug in Vakkenvullers, waar hij tevens vast onderdeel wordt van het schrijversteam en meeschrijft aan het tweede seizoen van de succesvolle webserie. Zijn rol in Spangas Op Zomervakantie levert hem een hoofdrol op in Spangaswaar hij vanaf 2 september iedere schooldag op TV in te zien is. In november vertolkt hij de rol van Mees in de webserie Bad Influencer (AVROTROS).

Ook is Jard vanaf 2019 te horen als vaste Engelstalige voice-over van de Rijksmuseum YouTube serie Is This Art?, een concept wat hij samen met zijn collega’s bedacht tijdens zijn tijd bij Maak.

Op zijn Instagram houdt Jard zijn tienduizenden volgers up to date over zijn leven door van alles en iedereen op komische wijze op de hak te nemen.

Deze biografie is in de derde persoon geschreven door Jard, omdat dat volgens hem wat professioneler overkomt.

Contact opnemen? Check de contactpagina en hit me up.